Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Exposant aan het woord: Asselux


“Asselux ontwerpt en produceert keramische producten. Sanitair, tegels, keuken- en wastafelbladen, traptreden, balies, horecameubilair en gevelbekleding.

Daarnaast richt ze zich op de ontwikkeling van prefab elementen voor badkamers, keukens en toiletgroepen. Elementen welke geschikt zijn voor uiteenlopende doelgroepen met als doel de werkprocessen te vereenvoudigen.

Edo Oude Rikmanspoel, eigenaar van Asselux: “Het Keratop Tec-Board paneel is één van die innovatieve producten. Een duurzaam en onderhoudsarm product op tegelgebied, waarbij met eigen vakmensen nieuwbouw- en renovatieprojecten kunnen worden gerealiseerd. Dat is naar mijn mening dé oplossing waar de huidige markt naar op zoek is.”

Edo: “In de periode, voordat de crisis toesloeg, was er een duidelijke trend in de bouw dat vroeg om meer snelheid in de afbouwfase. Gezien het bouwvolume in die tijd en het tekort aan vakmensen in de afbouwsector. Dit veranderde in de periode daarna, waarbij bedrijven de grootste moeite hadden hun personeel aan het werk te houden. Snelheid en innovatie was niet meer zo belangrijk. Inmiddels is dit al enige tijd wél het geval en vakmensen zijn schaarser dan ooit tevoren. Daarmee is het Keratop Tec-Board paneel in een vernieuwd jasje gestoken en sinds twee jaar geleden op de markt gebracht.”

Het Keratop Tec-Board paneel is een innovatief prefab en modulair afbouwsysteem van Asselux B.V., gemaakt van XPS hardschuim met een groot formaat keramische tegel als afwerking. De lichtgewicht panelen kunnen over bestaand tegelwerk worden geplaatst, waardoor sloopwerk veelal wordt voorkomen. Dit zorgt voor een eenvoudig en versneld werkproces wat leidt tot minder overlast bij bewoners. Het paneel maakt dat een project minder arbeidsintensief en daardoor kostenverlagend is ten opzichte van standaard tegelwerk. Modulair, eenvoud en een luxe uitstraling zijn gewaarborgd.”

“In nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt er al veelvuldig gebruik gemaakt van onze panelen door architecten, interieurbouwers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, bouwmaterialenleveranciers en woningbouwcorporaties, veelal voor de grotere projecten. De uiteenlopende keramische topafwerkingen zorgen voor de juiste sfeer in een bepaalde setting. Van basic unikleuren tot luxe decors. Zo is er voor iedere doelgroep een passende oplossing.”

“Zodra er een aanvraag komt denken wij in een persoonlijk gesprek graag mee over de mogelijkheden en toepassingen van het Keratop Tec-Board paneel. Zo adviseren onze projectadviseurs over de vraag hoe het paneel zowel esthetisch, technisch verantwoord én maakbaar wordt. Bij grotere projecten zal er vooraf een proefbadkamer worden gerealiseerd, waarbij een monteur van ons mee gaat op locatie en het montageteam traint voor het verwerken van de panelen. Zo ontstaat er voor iedere uitdaging van de opdrachtgever een passende oplossing. Wij blijven in beeld totdat de klant het onder de knie heeft.”

“De markt wordt onder andere bedient via bouwmaterialenhandel Raab Karcher en BMN bouwmaterialen. Hier ligt ons standaard assortiment voorradig, welke momenteel veelal in de woningbouw wordt toegepast. Oók wekt het steeds meer de interesse bij interieurbouwers, architecten en projectontwikkelaars. Dankzij onze producten worden aspecten zoals breekwerk, geluid- en stofoverlast geminimaliseerd, doordat alles sneller verloopt. Vooral bij (renovatie)projecten is dit van essentieel belang.”

Ambities

De markt trekt de laatste periode behoorlijk aan volgens Oude Rikmanspoel: “De vraag naar Keratop Tec-Board panelen neemt sterk toe. Dat geldt zowel voor het aantal aanvragen als de omvang van projecten. Je hebt het snel over 150 badkamer hier en 200 toiletten daar. Dit zijn substantiële getallen. Natuurlijk maken we ook incidenteel mee dat (potentiële) opdrachtgevers aanhikken tegen nieuwe producten, maar omdat de Asschert Group is ontstaan vanuit de traditionele bouw voelen we dat exact aan en kunnen we goed duidelijk maken wat de voordelen zijn. Het kostenaspect is daar een belangrijk voorbeeld van. Onze ambitie is vooral een stabiele partner te blijven. We zijn hard op weg en zijn positief gestemd voor de toekomst.”

De voordelen van Keratop Tec-Board:

 • Tegelvloer- en wandsystemen
 • Badkamer-, toilet- en keukenrenovatie
 • Binnen 3 dagen te realiseren {ik heb de volgorde verandert}
 • Lichtgewicht prefab paneel
 • Hoogwaardige keramische afwerking
 • Duurzaam & onderhoudsarm
 • Spanning- en scheuroverbruggend
 • Vrijwel voegloos
 • Eenvoudig en versneld werkproces
 • Ergonomische verantwoord
 • Brede bereikbaarheid aan vakmensen
 • Minimale overlast bewoners
 • Sanitair direct af te monteren
 • Op elk bouwsysteem direct toepasbaar
 • Standaard afmetingen: 1000 x 1300, 1000 x 1500 en 1000 x 2600 mm”

Asselux is exposant op RENOVATIE 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug