Workshop Stichting PassiefBouwen: Van gas los met EnerPHit en DesignPH

Dag: woensdag 23, 24 & 25 mei 2018
Tijd: 15:00 - 15:30 uur
Locatie: FAAY Renovatie Theater 

Opzet programma

Van gas los met EnerPHit en DesignPH

Stichting Passief Bouwen neemt je mee in de wereld van passief renoveren. In deze inspirerende presentatie worden de principes van passief renoveren toegelicht. Een eyeopener met logische stappen, dat voor elk type gebouw toe te passen is, dus ook voor niet passieve gebouwen! Waar moet je op letten als je (ver)bouwt en welke kwaliteitscontroles zijn er voor opdrachtgevers.

EnerPHit is de internationale standaard voor energetische renovatie. Het gebruik van passiefhuis gerelateerde componenten en detailleringen, bij het renoveren van bestaande gebouwen leidt tot structurele verbeteringen op het gebied van thermisch comfort en  energiebesparing. Daarnaast draagt het bij aan een gezond binnenklimaat. In een groot aantal EnerPHit projecten zijn reducties in de verwarmingsvraag tot maar liefst 90% bereikt!

EnerPHit volgt de weg volgens het Trias Energetica principe; ‘wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken’ DesignPH zorgt voor een veel snellere manier van werken met het PHP  en is als 3D interface voor de passiefhuisberekening goed te gebruiken als ontwerp tool voor architecten en adviseurs. DesignPH geeft snel resultaat door middel van automatische analyses. De SketchUp plugin heeft een automatisch analyse algoritme welke element types en gebiedsgroepen van een willekeurig gebouw herkent. Deze nieuwe manier van werken, draagt bij een snellere analyse van oudere gebouwen.

Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Ze zijn waardevast, energiezuinig en toekomstgericht. Kom luisteren en laat je inspireren!

 

Sprekers

Heer W.G.J. Bos (Gerben), vicevoorzitter Stichting PassiefBouwen
Gerben heeft de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond en in het jaar 2000 heeft hij zijn adviesbureau Bergenbos gestart. Een paar jaar later is hij door zijn ervaringen in het buitenland, zich steeds meer met zijn advieswerkzaamheden gaan toeleggen op het gebied van passief en energiezuinig (ver)bouwen. De afgelopen jaren komt er in zijn werk steeds meer de focus op kwaliteitsborging. Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Als bestuurder en certificeerder van de Stichting PassiefBouwen vervult hij zijn rol met passie.

 

Copyright © 54 Events BV