Workshop Orange Climate: Gezond en comfortabel, renoveren met een fase overgang

Dag: woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 mei 2018
Tijd: 13.30 - 14.00 uur
Locatie: FAAY Renovatie Theater

Opzet programma

Ieder gebouw moet energiezuinig en vanaf 2020 een energielabel klasse C of beter om dit inzichtelijk te maken. Waar moet je aan denken als gebouweigenaar met betrekking tot de EPBD verplichtingen? Hoe zorg je voor een extra verbetering in je energielabel? En waarom niet meteen transformeren naar een gezond, thermisch comfortabel en duurzaam gebouw? We lichten toe hoe faseovergangsmaterialen (PCM) hierbij kunnen helpen. En hoe de PCM oplossingen eenvoudig in renovatieprojecten toegepast kunnen worden. Deze lezing is voor iedereen die duurzaam wil renoveren en hierbij een korte terugverdientijd wil hanteren.

  • Waarom zorgt de nieuwe manier van bouwen voor problemen?
  • Hoe zorg je eenvoudig voor een comfortabel binnenklimaat?
  • Hoe realiseer je een extra (duurzame) verbetering in je energielabel en kies je tegelijkertijd voor korte terugverdientijden?

Spreker

Dhr. W. (Walter) van Kampen, Technisch Commercieel Adviseur Phase Change Materials, Orange Climate Autarkis 
Walter van Kampen is Technisch Commercieel Adviseur bij Orange Climate Autarkis, recht door zee en heeft een duidelijke visie op de toekomst. Dat duurzame oplossingen en PCM hier een grote rol in gaan spelen is duidelijk. Zijn specialisme zijn duurzame oplossingen, denken in oplossingen, koelen, verwarmen, ventileren, regelen, PCM materialen en energie efficiënte gebouwen.

Al jarenlang is Walter de aandrijver en het brein achter de PCM oplossingen van Orange Climate Autarkis. Dat heeft hem al diverse awards en onderscheidingen (vooral op het gebied van faseovergangsmaterialen) opgeleverd. Zoals een VSK award, Energie Awards en onder andere een Provada nominatie.Copyright © 54 Events BV