Workshop Orange Climate: “Duurzaam renoveren? Vergeet je faseovergangsmateriaal niet!”

Dag: dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei 2019
Tijd: 11.15 - 11.45 uur
Locatie: Praktijktheater Renovatie

Opzet programma

PCM (Phase Change Material oftewel faseovergangsmateriaal) is dé oplossing om te verduurzamen en tegelijkertijd het comfort te vergroten in bestaande (en nieuwe) gebouwen. Het PCM Klimaatplafond is genomineerde van de EZK Energie Award 2018. In deze lezing start Walter met de veranderingen in de gebouwde wereld en legt hij vervolgens uit hoe PCM/faseovergangsmateriaal de nieuwe gebreken kan opheffen. 

Wil je ook meer weten over de voordelen van PCM en het effect op je energielabel? En hoe je verder je technische installaties verkleind, het energieverbruik beperkt en je CO2 footprint verkleint? Kom dan naar de lezing in het Praktijk Theater Renovatie.

  • Wat is faseovergangsmateriaal?
  • Hoe realiseer je een extra (duurzame) verbetering in je energielabel en kies je tegelijkertijd voor korte terugverdientijden?
  • Welke voordelen heeft faseovergangsmateriaal nog meer naast een comfortabeler binnenklimaat?

Spreker

De heer Walter van Kampen, Technisch Commercieel Adviseur, Orange Climate Autarkis
Walter van Kampen is Technisch Commercieel Adviseur bij Orange Climate Autarkis, recht door zee en heeft een duidelijke visie op de toekomst. Dat duurzame oplossingen en PCM hier een grote rol in gaan spelen is duidelijk.

Al jarenlang is Walter de aandrijver en het brein achter de PCM oplossingen van Orange Climate Autarkis. Waarschijnlijk heb je al een van zijn eerdere lezingen over Phase Change Materials bijgewoond of Walter gezien tijdens de uitreiking van de EZK Energy Award 2018. Walter brengt op een enthousiaste en energieke wijze zijn kennis betreffende faseovergangsmaterialen over. Ook voor tips en het delen van de ruim 10 jaar lange leerervaringen ben je bij Walter aan het juiste adres.

 

*Wijzigingen onder voorbehoud

Copyright © 54 Events BV