Workshop Air@Work: Energielabel C behalen met duurzaam klimatiseren voor kantoren!

Dag: dinsdag 14 en woensdag 15 mei 2019
Tijd: 15.45 - 16.15 uur
Locatie: Praktijktheater Renovatie

Opzet programma

Vanaf 1 januari 2023 zal de verplichting ingaan om kantorengebouwen met een bruto vloeroppervlakte van meer dan 100 m2 te voorzien van energielabel C. De eigenaar dient dus over een geldig energielabel te beschikken. Meer dan de helft van de bestaande utiliteitsgebouwen voldoet hier op dit moment niet aan!

Tijdens de workshop wordt specifiek ingegaan, met behulp van het stappenplan, op de bestaande klimatiseringssystemen. Door het aanpassen van deze klimatiseringssystemen kan een grote stap gezet worden naar, of zelfs het energielabel C worden behaald. Door het juist inregelen, aanpassen of combineren met nieuwe systemen zijn deze stappen te behalen. Vaak al met een terugverdientijd minder dan 5 jaar, waarmee kan worden voldaan aan het activiteitenbesluit!

  • Energiebesparende maatregelen klimatiseringssystemen
  • Stappenplan naar energielabel C
  • Voldoen aan activiteiten besluit

Sprekers

De heer Willem van Dijk, Technisch Commercieel Adviseur, Air@Work B.V.
Willem van Dijk kan met 25 jaar vak ervaring een specialist genoemd worden in het klimatiseren van ruimtes in de utiliteit. Zijn expertise in het toepassen van de verschillende systemen hebben allen als grondslag het Mollier diagram. Wat de basis is voor een goed functionerende klimaatsystemen. Met zijn brede kennis van het implementeren van deze systemen en kundigheid in de meet en regeltechniek is energie effici├źntie een onlosmakelijk onderdeel van zijn advisering. Dus niet alleen de investering maar nog meer de TCO is bepalend in zijn dienstverlening.

 

*Wijzigingen onder voorbehoud

Copyright ┬ę 54 Events BV