Wat kan bouwlogistiek bij renovatieprojecten betekenen?

Dag: woensdag 23 mei 2018
Tijd: 11.00 - 12.30 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Bij renovaties en mutaties komen 5 tot 10 onderaannemers naar de woning. Vaak, met even zoveel bestelbusjes. Leveranciers rijden dagelijks af en aan en vaak wordt er ook nog even snel afgehaald bij de groothandel. De buren storen zich aan de op de stoep geparkeerde busjes. De bouwlogistieke kosten bedragen vaak meer dan 20% van de renovatiekosten. En, met al die 'spoedjes' gaan ook nog eens de nodig faalkosten en planningsproblemen gepaard. Kan dat niet slimmer en goedkoper? Welke bouwlogistieke lessen zijn er voor renovaties? 

En, wat doen we als we vanaf 2025 niet meer welkom zijn met de diesel bestelbus? Wordt het allemaal elektrisch? Is het dan niet verstandiger om nu al na te denken over het stroomlijnen van de bouwlogistiek bij renovaties en mutaties met slimme informatietechnologie? Kun je het niet beter aan de professionals van de groothandel overlaten?

  • Waarom is bouwlogistiek bij renovatieprojecten nodig? 
  • Mag je straks nog met je bestelbus de stad in?
  • Bouwlogistiek zelf doen, of uitbesteden?
  • Hoe kan de groothandel betere bouwlogistiek mogelijk maken?

Sprekers

Heer W. (Walther) Ploos van Amstel, lector Citylogistiek, Hogeschool van Amsterdam
Dhr. dr. Walther Ploos van Amstel (1962) is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij was van 2002 tot en met 2009 hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder en tot 2016 verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij richt zich op logistieke procesinnovaties, het invoeren van supply chain concepten in de praktijk, samenwerking in logistieke ketens en netwerken, bouwlogistiek, duurzame logistiek, ketenregie, intelligente logistieke concepten en risicomanagement in logistieke ketens.

Heer G. (Gerben) Driest, projectmanager Leanworks en Logistiek, Raab Karcher
10 jaar lang heb ik mij als uitzendkracht in de bouw mogen verbazen over de gang van zaken op de bouwplaats. Na mijn studie Bedrijfskunde (Strategie en Innovatie) aan de Rijksuniversiteit Groningen kwam ik al snel weer terecht in de bouwsector bij Raab Karcher. Van dichtbij heb ik mee mogen maken hoe we samen met aannemers en opdrachtgevers zijn gegroeid in het organiseren van het bouwlogistieke proces. Als projectmanager Leanworks kan ik samen met mijn team dagelijks bijdragen aan een schone bouwplaats, waar veilig en (kosten)efficiënt gewerkt kan worden met minimale overlast voor de omgeving.

Heer A. (Arjan) Walinga, Accountmanager Bouw Klein, Bouwend Nederland
Arjan Walinga is binnen Bouwend Nederland verantwoordelijk voor slimme bouwlogistiek en BIM. Samen met andere branches en onderwijsinstellingen bouwde hij in 2010 het huidige Platform Logistiek in de Bouw op. Hierdoor werd de basis gelegd voor de versnelling van logistiek denken in de Bouwsector. In 2017 leidde dit tot het afsluiten van een Green Deal Bouwlogistiek waardoor adoptie van slimme bouwlogistiek in de bouwketen kan toenemen.

Copyright © 54 Events BV