Specificeren bij resultaatgericht samenwerken in renovatie en onderhoud

Dag: woensdag 23 mei 2018
Tijd: 15.00 - 16.30 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Resultaatgericht samenwerken (RGS) levert aantoonbaar voordeel op: tot 20% op directe kosten en 50% op indirecte kosten. Bovendien leidt RGS tot een betere kwaliteit, kortere doorlooptijd en hogere bewonerstevredenheid. Het begint ermee dat de opdrachtgever helder maakt wát hij wil hebben en aan de opdrachtnemer overlaat om de slimste aanpak te ontwerpen. Maar welk specificatieproces hoort daarbij? Hoe is dat verbonden met het inkoopbeleid van de opdrachtgever? Wat is het beste moment om de markt te benaderen? En hoe kan je als opdrachtgever sociale, technische, economische of proceseisen meenemen? Experts geven de antwoorden, aan de hand van de onlangs door Aedes, OnderhoudNL en PB3R ontwikkelde Model Vraagspecificatie RGS.

  • Hoe koop je renovatie en onderhoud resultaatgericht in?
  • Wat is het beste moment om de markt te betrekken bij het inkoopproces?
  • Hoe verwerk je sociale, technische, economische en proceseisen in een functionele specificatie?

Sprekers

Heer O. (Okke) Spruijt, directeur, OnderhoudNL

  • Directeur OnderhoudNL juni 2012- heden
  • Hoofd marketing, communicatie en projecten FOSAG (voorganger OnderhoudNL) oktober 2002 – juni 2012
  • Marketing manager Innovam groep oktober 1992 – juli 2002
  • Hoofd communicatie BOVAG feb 1987 – oktober 1992

Heer P. (Paul) Kuijpers, adviseur en partner bij Balance & Result en één van de grondleggers van PB3R
De bouw- en infrasector boeit mij enorm, in het bijzonder het raakvlak van opdrachtgevers en opdrachtnemers. Bijvoorbeeld op de terreinen van ondernemend aanbesteden, LEAN ketensamenwerking en innovatie in de bouw. Mijn aandachtsveld is de verbetering van processen en van de groepsdynamiek. Als teamspeler werk ik graag aan een gezamenlijke uitdaging. Mijn brede ervaring in de samenwerking met ketenorganisaties helpt me om me snel in te leven in de klant. Of het nu bouwplaatsmedewerkers of directieleden zijn.

Heer R. (Ron) Sierink, inkoper, Mitros
Ron is, naast inkoper bij Aedes-lid Mitros, ook medegrondlegger van PB3R.

Opdrachtgevers die voorschrijven pretenderen op alle gebieden de kennis in huis te hebben. Zeker in een tijd van transitie en grote uitdagingen mijn inziens onmogelijk. We kunnen ons beter richten op het creëren van heldere kaders waarin we de markt uitdagen voor hun eigen oplossing en hen daarin hun eigen verantwoordelijkheid laten nemen. De functionele vraagspecificatie renovatie is vanuit deze gedachte opgezet.

Heer C.J.P. (Carel) Hagemans, directie, Hagemans Vastgoedonderhoud
Carel is, naast ondernemer en directielid van Hagemans Vastgoedonderhoud, ook bestuurslid bij OnderhoudNL en lid van het PB3R netwerk.

 

Dit seminar wordt georganiseerd in samenwerking met:

        

Copyright © 54 Events BV