Seminar: Bouwlogistiek in renovatieprojecten

Dag: dinsdag 14 mei 2019
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Bij renovaties en mutaties komen 5 tot 10 onderaannemers naar de woning. Vaak, met even zoveel bestelbusjes. Leveranciers rijden dagelijks af en aan en vaak wordt er ook nog even snel afgehaald bij de groothandel. De buren storen zich aan de op de stoep geparkeerde busjes. De bouwlogistieke kosten bedragen vaak meer dan 20% van de renovatiekosten. En, met al die 'spoedjes' gaan ook nog eens de nodig faalkosten en planningsproblemen gepaard. Kan dat niet slimmer en goedkoper? Welke bouwlogistieke lessen zijn er voor renovaties? 

En, wat betekent het als aannemers niet meer welkom zijn met hun diesel bestelauto's? Wordt het allemaal elektrisch? Is het dan niet verstandiger om nu al na te denken over het stroomlijnen van de bouwlogistiek bij renovaties en mutaties met slimme informatietechnologie? Kun je het niet beter aan de professionals van de groothandel overlaten? Of, regel je het als aannemer zelf? 

  • Waarom is bouwlogistiek bij renovatieprojecten nodig? 
  • Wat win je als aannemer met een betere bouwlogistiek bij renovaties?
  • Mag je straks nog met je bestelauto de stad in?
  • Bouwlogistiek zelf doen, of uitbesteden?
  • Hoe kan de groothandel betere bouwlogistiek mogelijk maken?

Sprekers

Sprekers tijdens dit seminar zijn o.a.:

De heer W. (Walther) Ploos van Amstel, lector Citylogistiek, Hogeschool van Amsterdam
Dhr. dr. Walther Ploos van Amstel (1962) is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij was van 2002 tot en met 2009 hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder en tot 2016 verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 Hij is meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij richt zich op logistieke procesinnovaties, het invoeren van supply chain concepten in de praktijk, samenwerking in logistieke ketens en netwerken, bouwlogistiek, duurzame logistiek, ketenregie, intelligente logistieke concepten en risicomanagement in logistieke ketens.

De heer R. (Ralph) Oduber, Manager business development, Heijmans Utiliteit B.V. 

De heer M. (Mark) van Breukelen, Business Unit Manager, Stiho

 

*Wijzigingen onder voorbehoud

Copyright © 54 Events BV