Renda Kaffee: Bewonerscommunicatie en -participatie

Dag: donderdag 16 mei 2019
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Locatie: Renovatie Arena

Bewonerscommunicatie is hot. Er zijn tal van manieren: brieven, appjes, enquêtes, collectieve bewonersavonden en individuele keukentafelgesprekken. Sommige methodes werken beter dan andere maar er is altijd een groep bewoners die niet of nauwelijks reageert. Tijdens de renovatiebeurs laat Renda zien dat er toch manieren zijn om deze specifieke doelgroepen te bereiken en hen te betrekken bij een op handen zijnde renovatie, vaak met hoge energiebesparende ambities.

Met inspirerende voorbeelden laten we tijdens het RendaKaffee op de Renovatiebeurs zien dat het ook echt hélemaal anders kan door de inzet van ontwerpers, kunstenaars en theatermakers. Welke rol kan de creatieve industrie spelen in het versoepelen, verzachten en aanjagen van het contact met bewoners?

Programma

14.15 uur
Inloop met welkomst act

14.30 uur
Opening RendaKaffee, interactie nav de welkomst act. Mis het niet!
Spreker: mevrouw Evamarije Smit, Impact manager, RendaKaffee

14.50 uur
Tien minuten presentaties van Renda-partners Cobee en de Renovatieplanner, die met behulp van apps corporaties en aannemers in staat stelt persoonlijk en op maat met huurders te communiceren. Cobee heeft een vertalingstool toegevoegd aan haar app en de Renovatieplanner heeft de bewonerscommunicatie geïntegreerd in het operationele proces van de aannemer.
Spreker: heer Henk den Boer, Cobee en heer Felix Wielinga, Renovatieplanner

15.00 uur
Presentatie Buurtfonds Woonbedrijf over 4 concrete projecten met kunstenaars en ontwerpers; het proces, de effecten en resultaten.
Spreker: heer Wikke Peters, Buurtfonds Woonbedrijf

16.00 uur
Keuze uit drie Ronde Tafels: Wikke Peters, Henk den Boer en Felix Wielinga.

16.45 uur
Afsluiting door Evamarije Smit

 

*Wijzigingen onder voorbehoud

Copyright © 54 Events BV