Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Seminar

Workshop INNODEEN: Slim kozijnonderhoud - Behouden wat goed is!

 • Datum:
  donderdag 8 oktober 2020
 • Tijd:
  13:30 - 14:00
 • Locatie:
  Praktijktheater Renovatie
 • In veel panden zitten houten kozijnen die in meer of mindere mate allemaal te maken hebben met degradatie. De liggende delen; onderdorpel en het onderste gedeelte van de stijlen zijn de zwakste schakel en bepalen het interval tussen de onderhoudsbeurten. Door bescherming of vervanging van deze zwakke plekken door een duurzaam materiaal gaat het gehele kozijn veel langer mee. Hierdoor worden onderhoudsintervallen eenvoudig en doeltreffend verruimt en kunnen inspectierondes vervallen.

  Dit is dus niet alleen winst voor het milieu omdat het complete vervanging van het kozijn voorkomt maar ook winst voor uw portemonnee omdat het bespaard op exploitatiekosten. Tevens zijn er upgrade mogelijkheden waarmee bestaande kozijnen kunnen worden voorzien van triple-glas of waarmee kozijnen geschikt kunnen worden gemaakt voor bv draaikiepramen.

  1. Beperken van de materiaal vraag (voorkom vervanging van bestaande kozijnen)
  2. Levensduur van materialen op elkaar af te stemmen
  3. Beperken van het onderhoud.
 • Sprekers/Partners:

  Ludo Schennink v
  Ludo Schennink v

  Ludo Schennink heeft HTS bouwkunde gedaan en is al meer dan 25 jaar werkzaam in de timmerindustrie en heeft daarmee veel kennis van het houten kozijn. Deze kennis gebruikt hij in zijn visie over onderhoud, herstel en preventief beschermen van houten kozijnen.