Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Kennisprogramma

Keynote: Prof. Dr. Wolfgang Feist - The Passive House Institute: Energie-efficiëntie NU!

 • Door:
  Keynote: Prof. Dr. Wolfgang Feist (ook in gesprek met Walter van Steenis (DNA in de bouw/WNR)
 • Datum:
  dinsdag 17 mei 2022
 • Tijd:
  16:15 - 17:00
 • Locatie:
  Renovatie Arena

 • Keynotespreker Prof. Dr. Wolfgang Feist: Energie-efficiëntie NU!

  De boodschap van de internationale persoonlijkheid op het gebied van zeer energiezuinig bouwen en renoveren: Professor Dr. Wolfgang Feist is, ook gezien de actuele economische en politieke conflicten, duidelijk: energie-efficiëntie in de gebouwde omgeving is de weg naar een duurzame toekomst en onafhankelijkheid van externe energielevering en fossiele brandstoffen.

  Maar hoe komen we zo snel mogelijk van het gas af? Ruim 30 jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaring met toepassing van de Passiefhuis- en EnerPHit-standaard wereldwijd hebben de weg gebaand voor de uitdagingen waar de renovatiesector nu voor staat: om de warmtevoorziening van woningen betaalbaar, sociaal, milieuvriendelijk en toekomstproof te maken.

  Professor Doctor Wolfgang Feist zal duidelijk maken waarom juist renovatie met passiefhuis-componenten zo aantrekkelijk is. Ook zal hij ons bekend maken met het initiatief "Energie Effizienz JETZT!" door het Passive House Institute bij onze oosterburen. Het PHI verspreid daarin de praktische en gefundeerde informatie hoe op korte termijn los te komen van aardgas zonder lock-ins in bestaande gebouwen. Professor Feist zal daarbij ingaan op goed toepasbare passiefhuis-componenten, de kwaliteitsborging met EnerPHit en de nodige competentie van ontwerpers en vakmensen.

  Ook hier in Nederland komen er steeds meer vakmensen op het spoor van de Passiefhuis-standaard. Hier kun je op bouwen en zelfs garantie geven op de gebouwprestaties na renovatie. En dit wederom zorgt voor de tipping point voor betaalbaarheid. Zie hiervoor www.WNR.nu, dat eerder deze middag zijn geheimrecept uit de doeken doet voor woonlasten-neutrale renovatie van VVE s: passief renoveren.

  In de aansluitende Q&A zullen wij de drempels onder de loep nemen en discussiëren hoe we stappen kunnen nemen om de energietransitie betaalbaar en sociaal te houden.

  Inleiding door: 

   

  • Clarence Rose, Kennisinstituut KERN

   

  Keynote: 

   

  • Prof. Dr. Wolfgang Feist: Energie-efficiëntie NU!

   

  Vragen en begeleiding door: 

   

  • Walter van Steenis, WNR 
  • Carl-peter Goossen, DNA in de bouw, BouwNext 

   

   

   

 • Sprekers/Partners