Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Renoveren én transformeren

De vakbeurs Renovatie & Transformatie - voorheen genaamd RENOVATIE - is sinds 2010 hét live platform voor kennisdeling daaromtrent. Duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers bezoeken deze voor informatie, inspiratie, ontmoeten en zakendoen.

Data en tickets

Editie 9 van Renovatie & Transformatie vindt plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024. Toegang is gratis voor professionals.

Compleet en met wisselwerking

Renovatie & Transformatie biedt innovatie en een actueel kennisprogramma. De vakbeurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen MONUMENT en HOUTBOUW

Dé ontmoetingsplaats
voor renovatie en
herbestemming

×

Het laatste nieuws

Project: circulaire vernieuwing veegpost

Braaksma & Roos renoveert de bijna 100 jaar oude veegpost van de gemeentelijke reinigingsdiensten in Scheveningen. Dit is een bijzondere opgave vanwege het historische karakter van de locatie, maar vooral vanwege de grote ambitie van de gemeente om het complex zo veel mogelijk circulair te verbouwen tot groene en energie-neutrale werkplaats – de veegpost 2.0. Inmiddels is het ontwerp afgerond en wordt de uitvoering aanbesteed.

Lees meer...

Nieuwe regels voor Energieprestatievergoeding

De regels voor de EnergiePrestatieVergoeding EPV gaan binnenkort veranderen. De overheid wil het daarmee nog aantrekkelijker te maken om huurwoningen te verduurzamen.

Lees meer...

Subsidie voor kleine innovaties verduurzaming

De subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving stimuleert de ontwikkeling van kleine innovaties om eigenaren en bewoners te helpen met verduurzaming. Bedrijven of kennisinstellingen kunnen hiervoor vanaf 3 juli subsidie aanvragen.

Lees meer...

VEH: 1 op de 3 haakt af bij aanvraag ISDE

Maar liefst 1 op de 3 huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend, zo blijkt uit het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer...

Groeiende aandacht voor circulariteit

Duurzaamheid was een belangrijk thema op de vakbeurs Renovatie & Transformatie. Er was uiteraard volop aandacht voor isolatie en ook de warmtepomp was volop aanwezig in allerlei varianten. Maar ook de aandacht voor circulariteit is groeiende. Onder andere was Circospin aanwezig met het initiatief Circolektra, dat zich richt op hergebruik van componenten van groepenkasten.

Lees meer...

BAM start aanleg waterstof-distributiesysteem

BAM Energie & Water is in opdracht van de gemeente Hoogeveen deze maand gestart met de aanleg van de eerste buis van een waterstof distributiesysteem. Dit systeem voorziet in de toekomst honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost voorzien van waterstof voor verwarming, maar ook zes tot achttien bestaande woningen in Erflanden.

Lees meer...

Kennispartners

Mediapartners