Sleutel tot warm tapwater controle

Sleutel tot warm tapwater controle

In een moderne renovatiewoning maakt goede isolatie de woningverwarming simpel en is warm tapwater het grootste knelpunt.

De CV-ketel is voor 70% op tapwater gericht. Met 50% reductie voor verwarming ontstaat een wanverhouding van 10% verwarming en 90% tapwater. Het alternatief voor warmtepompen en grote boilers van 50 graden is niet ideaal: de jaar-COP is 3, maar in de wintermaanden zijn ze druk met warm tapwater en kunnen ze alleen de woning verwarmen met zware en dure systemen.
 
Douchen is de sleutel tot warm tapwatercontrole. Hamwells e-Showers hergebruiken 70% van de douche-energie, waardoor de boiler 70% kleiner kan, net als het aantal PV-panelen: slechts 3 van 900 kWh/jaar zijn er nodig voor een boiler met een jaarverbruik van 900 kWh/jaar. De kleine boiler heeft zo'n korte hersteltijd dat een totale tapwateroplossing wordt geboden.

Hamwells biedt twee verschillende systemen: de e-Shower HomeSpa benut water en energie en is een circulaire regendouche die een druppel water tien contactseconden lang benut, in plaats van één seconde. De e-Shower put uit een mini-reservoir dat water continue ververst, filtert en zuivert, verbruikt vier maal minder water en energie dan een spaardouche en is met een energierendement van COP 4,7 ongekend zuinig.

Het tweede systeem is de Hamwells Blue. Dit krachtigste WTW-systeem ooit is geplaatst achter een design douchepaneel en is ontworpen op snelle reiniging en garandeert zo een blijvend rendement. Het met 6 patenten ondersteunde systeem gebruikt niet het water, maar herwint 70% van de douche-energie. Het biedt een robuuste design-oplossing voor vakantiewoningen, scholen, sportverenigingen en (huur)woningen die niet op topcomfort en waterbesparing, maar op energiebesparing focussen. De e-Shower Blue heeft een COP van 4,7 en werkt met dezelfde compacte infrastructuur.

Hamwells is tijdens de beurs Renovatie te vinden op standnummer A.070. Gratis tickets voor deze beurs zijn t/m 22 mei hier verkrijgbaar.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV