OC Autarkis in race voor EZK Energy Award

 

OC Autarkis is met haar PCM klimaatplafond een van de drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2018.

De EZK Energy Award wordt uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing of duurzaam opwekken.

OC Autarkis zond haar PCM klimaatplafond in Holten in: “Tijdens de renovatie van het bedrijfskantoor is het faseovergangsmateriaal in het plafond verwerkt, waarmee met dezelfde installaties een groter comfort in koeling is gerealiseerd”, aldus OC Autarkis.

“Door het toepassen van PCM (faseovergangsmateriaal, red.) wordt het benodigde vermogen om te verwarmen of te koelen verkleind met 50%. Er is minder energieverbruik door het toepassen van deze duurzame, circulaire oplossing, er is geen onderhoud benodigd en het comfort is flink verhoogd.

Warmteopslag is eenvoudig toepasbaar in elk gebouw en leidt direct tot 50% besparing op vermogen voor koelen en verwarmen. Ook zijn er minder en minder grote technische installaties benodigd door het toepassen van PCM. Hiermee is deze oplossing een serieuze kanshebber voor de award.”

De winnaar van de EZK Energy Award 2018 wordt op 31 januari 2019 bekend gemaakt tijdens het EZK Evenement in Barneveld.

OC Autarkis is onderdeel van Orange Climate, exposant op Renovatie (van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch) en daar te vinden op standnummer B.065 in Hal 6.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV