Na-isoleren met Kingspan: slim bedakt

Omdat woningen en andere gebouwen tot wel 40 procent van hun warmte via het dak verliezen, is goede dakisolatie essentieel.

De energie-index van woningen verbeteren voor meer comfort en een lagere energierekening – dát is het doel van toekomstbestendig renoveren. Kingspan isolatiematerialen hebben een hoge isolatiewaarde, een vezelvrije kern en zijn eenvoudig en snel te verwerken.

Als een dak toe is aan vervanging, kan het best na-geïsoleerd worden aan de buitenzijde. Hiervoor heeft Kingspan de Therma TP10 Renova Dakplaat in het assortiment: een dunne oplossing met een hoge isolatiewaarde, waardoor details zoals goten vaak niet aangepast hoeven te worden.

Het is een isolatieplaat met daarop de tengellatten al verlijmd. Na het verwijderen van de bestaande dakpannen, panlatten en tengels kan de isolatieplaat worden gemonteerd op het bestaande dakbeschot, waarna de panlatten en dakpannen eenvoudig opnieuw kunnen worden aangebracht.

Met een lambdawaarde van 0,022 kan met geringe dikte al een hoge isolatiewaarde worden bereikt. Er zijn dus geen extra detailaanpassingen nodig. Zo voldoet het dak al gauw aan huidige en toekomstige isolatie-eisen.

Een dak aan de binnenzijde isoleren met minimaal ruimteverlies, is eenvoudig met iSoEasy Pro Hellend Dakplaat. Deze zorgt voor isoleren en afwerken in één, omdat deze is voorzien van een stootvaste witte zichtzijde. Met deze dakplaat wordt gelijk de zolder netjes afgewerkt.

De meeste warmte verdwijnt door het dak. De grootste winst is dus te behalen door de zolder hoogwaardig te isoleren. iSoEasy Pro Hellend Dakplaat heeft een lambdawaarde van 0,022 W/m·K, waardoor met geringe dikte een hoge isolatiewaarde wordt bereikt.

Kingspan is exposant op Renovatie 2019. Ook deelnemen? Onze adviseurs Jeanneke Bolscher en Rein Bosma zijn bereikbaar via beurs@54events.nl en 0294-745070.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV