Luchtdichte na-isolatie vanaf de binnenzijde

RENOCLICK UNIVISION van Unilin

Luchtdichte na-isolatie vanaf de binnenzijde

Speciaal voor de na-isolatie van hellende daken vanaf de binnenzijde heeft Unilin RENOCLICK UNIVISION ontwikkeld.

Bij na-isolatie vanaf de binnenzijde is luchtdichtheid essentieel. Luchtlekken in de isolatielaag beïnvloeden de thermische isolatie uiteraard nadelig. Daarnaast kan warme, relatief vochtige binnenlucht door luchtlekken tot tegen het bestaande, koude beschot stromen en daar condenseren.

Om de risico´s van luchtlekken te voorkomen, zijn alle kunststofprofielen van RENOCLICK voorzien van foamtape. Hiermee worden de meest voorkomende aansluitingen luchtdicht afgewerkt.

Foamtape op het basisprofiel, waarmee de aansluiting met de gording wordt afgedicht, vereenvoudigt ook de uitvoering. Voordat het basisprofiel wordt vastgeschroefd op de gording, wordt het tijdelijk gefixeerd met foamtape. De aansluitingen tussen de basisprofielen en de isolerende elementen en de langsnaden tussen de elementen onderling worden met afwerkprofielen voorzien van foamtape luchtdicht afgewerkt. 

Fixatie

Isolatie vanaf de binnenzijde moet direct na plaatsing worden gefixeerd om te voorkomen dat de isolatie naar beneden valt. Isolatie kan bijvoorbeeld (tijdelijk) klemmend worden aangebracht tussen de gordingen. Dit is alleen mogelijk met kleine toleranties. Isolatie die te kort of te smal is, blijft niet hangen. Isolatie kan ook direct met bijvoorbeeld schroeven worden vastgezet. De verwerker heeft in dat geval handen tekort om de isolatie en het gereedschap vast te houden.

Voor de fixatie van RENOCLICK zijn kunststof montageclips ontwikkeld. Een element dat is voorzien van deze clips is bij plaatsing zonder verdere handeling echt gefixeerd. De clips worden op de kopse zijden van het isolerende element aangebracht. Bij het plaatsen van het element tussen de op de gordingen bevestigde basisprofielen geeft het klikkende geluid van de clips aan dat het element goed geplaatst en ook echt vast zit. Door de clips kan het element nog gemakkelijk horizontaal verschoven worden tegen een eerder geplaatst element.

Systeem

RENOCLICK is een systeem van isolerende elementen en kunststof profielen dat wordt aangebracht tussen bestaande gordingen. Bij de ontwikkeling van RENOCLICK zijn eisen geformuleerd ten aanzien van uitvoerbaarheid, fixatie, luchtdichtheid, warmte-isolatie en esthetiek.

Voor een instructievideo kunt u het beste www.unilininsulation.com/nl/renoclick bezoeken.

Unilin is exposant op Renovatie 2018. Ook exposant worden? Neem contact op met Rein Bosma.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV