Klassiek verfrecept ongekend groen

Of CO2-reductie mogelijk is bij de productie van verf? Copperant, ‘de groenste verf van Nederland’, laat zien dat het kan.

Baril Coatings maakt de verf van natuurlijke in plaats van fossiele grondstoffen en produceert deze met groene energie. De fabrikant uit Etten-Leur draagt daarmee bij aan de reductie van CO2 in de atmosfeer en dus aan het beperken van de klimaatverandering.

Copperant wordt gemaakt met een bindmiddel gemaakt van plantaardig restafval, waarin – als gevolg van de eerdere fotosynthese – CO2 is opgenomen. Het biobased bindmiddel dat gebruikt wordt voor een liter verf heeft gemiddeld maar liefst 922 gram CO2 geabsorbeerd.

Daarnaast wordt nog eens zo’n 95 gram CO2 uitstoot per liter bespaard door het gebruik van zonne-energie ten opzichte van grijze stroom. Om een voorbeeld te noemen: dit reduceert de CO2 uitstoot van 1 jaar de mobiele telefoon opladen of van meer dan 2 uur stofzuigen.

Copperant’s pakket voor binnen- en buitengebruik is bruikbaar op vele soorten ondergronden. De recepten, van soms wel 100 jaar oud, zijn uitstekend bewaard gebleven en blijken in deze tijd nog zeer waardevol voor het doorontwikkelen van de duurzame verf.

Tijdens de Renovatiebeurs is Copperant te vinden in de Langstraathal (hal 3), op standnummer A.011.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV