‘Innovaties in renovatie, die vind ik hier’

‘Innovaties in renovatie, die vind ik hier’

De deuren van de Brabanthallen gingen vandaag voor de tweede keer open voor de Renovatiebeurs. Waarom u de derde dag niet mag missen, hoort u hier uit de mond van bezoekers zelf.

Met de energietransitie in volle gang en een keer op keer groeiende omzet ligt er voor de bouw- en renovatiesector een hoop werk in het verschiet. Onderzoek en ontwikkeling moet bouwbedrijven, aannemers, installateurs en gebouweigenaren voorzien in slimme oplossingen die op grote schaal snel in te zetten zijn, energie besparen en bijdragen aan duurzame doelstellingen. Naar die innovaties zijn renovatieprofessionals op zoek, blijkt uit een rondgang op de tweede dag van de Renovatiebeurs. Uw concullega’s delen graag de redenen mee waarom een bezoekje aan zowel de exposanten als het workshop- en lezingenprogramma ook op vrijdag kan inspireren.

Nieuwe ideeën in isolatie

Op een volle beursvloer klinken donderdag vooral geluiden van innovatie, kennisontwikkeling en slimme oplossingen. “Ik kom kijken naar nieuwigheden in isolatie”, laat een ontwikkelaar van installaties weten. “Voor grote gebouwen moeten we uitgaan van zo min mogelijk energiegebruik. Dan kom je al snel uit op goede isolatie van dak, gevel en verder. Daarom ben ik hier op de Renovatiebeurs: om nieuwe ideeën te spotten waar nog een klein beetje meer besparing te realiseren is.”

Privé en werk in één beurs

De Renovatiebeurs brengt leveranciers en renovatieprofessionals bij elkaar, maar is minstens zo interessant voor een verbouwing van de eigen woning, laat een gemeentemedewerker weten. “Ik houd me bezig met de verduurzaming van particuliere woningen in mijn gemeente. Maar ik ga ook mijn eigen huis voor 2 ton renoveren en verduurzamen, dus kijk daar ook naar.” Haar oog gaat nu vooral uit naar goede producten voor renovatie: “Die nemen we mee in adviezen naar woningeigenaren. Zo kan de gemeente bewoners ontzorgen met gerichte aanbiedingen.”

Coating tegen lekkende daken

Innovaties in renovatie is waar ook veel woningcorporaties naar op zoek zijn, blijkt uit de rondgang op donderdag. Meerdere corporatie-adviseurs en medewerkers zijn daarvoor naar de Brabanthallen in Den Bosch gekomen. “Het gaat ons om oplossingen voor energiebesparing, maar ook technische problemen. Een goed voorbeeld dat onze aandacht trok: coatings waarmee lekkende daken te renoveren zijn om toekomstige waterschade te voorkomen. Interessant!”

Energielabels: de laatste stand van zaken

Naast de keur aan leveranciers die ook op woensdag veel nieuwsgierige professionals trokken, vinden de lezingen en seminars op donderdag gretig aftrek. Zo ook een corporatiemedewerker die werkt aan de verduurzaming van woningen. “De Nationale EPA Kwaliteitsdag was heel waardevol aangezien onderwerpen als de kwaliteit van energielabels en de labelmethodiek naar de toekomst toe steeds relevanter worden. Woningcorporaties zijn bezig met energieneutrale woningen in 2050. Hoe labels nu tot stand komen, kan de bouw en renovatie richting 2050 natuurlijk sterk beïnvloeden.”

Wilt u ook weten hoe u innovatief kunt renoveren? Kom dan vrijdag nog langs op de Renovatiebeurs!

Ga terug

Copyright © 54 Events BV