Doorbraak in supergrote EPS-bekisting

Met PowerKist XL introduceert IsoBouw een oplossing voor de realisatie van een verloren bekisting bij grote funderingsmaten.

Een grote EPS-funderingsbekisting maken, die ook nog eens bestand is tegen de hoge betondruk, is vrijwel onmogelijk. Dankzij innovatieve productietechnieken is IsoBouw dat met PowerKist XL toch gelukt.

Vanwege het gemak en de snelheid van verwerking hebben verwerkers een voorkeur voor verloren bekistingssystemen. Tot hun eigen spijt moesten zij bij extra grote funderingsmaten tot nu toe teruggrijpen naar een traditionele bekisting.

Dit omdat de verloren EPS-kisten niet bestand waren tegen de grote betonbelasting. Met de introductie van PowerKist XL is dit echter verleden tijd: nu kan ook bij extra grote funderingsmaten gekozen worden voor een tijdbesparende en betere verloren EPS-bekisting.

PowerKist is een funderingsbekisting met losse bodemplaten en zijwanden die zijn voorzien van onbreekbare PS wapeningsstroken die de bekisting sterk maken. Zandaanvulling is niet noodzakelijk en omdat de kist driedelig is, is deze eenvoudig te verwerken.

IsoBouw’s assortimentsuitbreiding bestaat uit bodemplaten met een breedte van 750 en 800 mm en uit zijwanden in een hoogte van 800, 900 of 1000 mm. Isobouw is de enige leverancier met dergelijke grote maten in verloren EPS bekisting.

IsoBouw is exposant op Renovatie 2019. Ook deelnemen? Onze adviseurs Jeanneke Bolscher en Rein Bosma zijn bereikbaar via beurs@54events.nl en 0294-745070.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV