De tijd is rijp voor Euroroof Reno

De tijd is rijp voor Euroroof Reno

Op Renovatie 2018 stelde Recticel Insulation haar meest recente innovatie voor: de nieuwste isolatieoplossing voor bestaande hellende daken. Deze biedt  optimale thermische isolatie én winddichtheid ineen, standaard RC vanaf 2,50 tot 8,00 m²K/W verkrijgbaar.

Het na-isoleren van een hellend dak aan de buitenzijde is bouwfysisch ideaal. Bovendien zijn er geen bouwwerkzaamheden in de woning. Euroroof Reno is leverbaar in diktes vanaf 51 millimeter.

De Euroroof Reno panelen worden op het (bestaande) dakbeschot aangebracht. Deze manier van na-isoleren is al langer in gebruik, maar Recticel heeft Euroroof Reno doorontwikkeld. Alle onderdelen voor dakisolatie zijn nu optimaal in één paneel geïntegreerd: isolatieplaat, onderdakfolie, sponning en tengels. De complete dakisolatie wordt in één handeling aangebracht, zonder naschuimen. Dat is winst in tijd én materiaal.

Euroroof Reno heeft 3 essentiële pluspunten:

  • Sponning aan de zijden, en dus geen thermische brug. Naschuimen van de zijden niet nodig.
  • Damp-open waterwerende onderdakfolie, met een overlap aan de onder- en één zijde inclusief kleefstrip. Biedt extra gemak en bescherming tijdens renovatiewerkzaamheden.
  • Deze onderdakfolie draagt bij aan de winddichtheid en dus een lager energieverbruik.

De markt voor renovatie en onderhoud neemt in rap tempo én fors toe, met dito investeringen in tijd en geld. Labelverbetering staat hoog op de agenda van menig gebouweigenaar, betere dakisolatie en CO2-reductie domineren de MOP’s (Meerjaren Onderhoudsplanning). Wensen van bewoners gaan vooral over comfort en een lagere energierekening.

Het verduurzamen van woningen start met het optimaliseren van de gebouwschil. Warme lucht stijgt op, verlies via het dak is dus groot. Met een goed geïsoleerde woning is tot 75% energie te besparen. De eerste winst is dakisolatie, de eerste keuze Euroroof Reno van Recticel Insulation, een uitstekende isolatie voor het bestaande hellende dak.

Meer informatie over de renovatieoplossingen van Recticel Insulation staat hier. De nieuwe brochure van Euroroof Reno vraagt u aan via verkoopisolatie@recticel.com.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV