Balkonvloer met slimme krachten

Kunnen onze balkons groter gemaakt worden tijdens de renovatie? Dat is de vraag van bewoners van de Hofjesbuurt in Nijmegen.

Met een slimme oplossing voldoen Hi-Con en Renovum aan dat verzoek: Balkonbouw, een speciaal voor de renovatie- en tranformatiemarkt ontwikkeld product waarmee met minimale bouwkundige aanpassingen bestaande balkons kunnen worden vergroot.

Dat is inmiddels bij de eerste blok van de betreffende Hofjesbuurt gebeurd, vertelt directeur Peter Niemer van Renovum. “Wat eerst kleine loggia’s waren, zijn nu echte balkons, waarop de bewoners een tafel en vier stoelen kunnen plaatsen.”

Niemer legt uit dat dit is gebeurd met een bijzonder kwaliteitsproduct, afkomstig van Hi-Con Nederland. De basis is een ultrasterke, dunne betonplaat in UHSB van circa 70 mm, waarmee grote overspanningen kunnen worden bereikt.

“Daarmee hebben we inmiddels in veel projecten balkonvergrotingen gerealiseerd. We werden voor dit project uitgenodigd voor een presentatie, hebben met de constructeur een plan uitgewerkt dat geschikt bleek om in de Hofjesbuurt toe te passen.”

Bijzonder aspect van de betonnen balkonvloer is volgens Niemer dat per project gezocht wordt naar een optimale krachtenverdeling, zonder dat extra elementen hoeven worden toegevoegd om de vloer te dragen. “Het is dan ook altijd maatwerk.”

Renovum baseerde zich op oude tekeningen. In de betonplaat zijn alle profileringen verwerkt en prefab werden de platen voorzien van balustrades die speciaal voor dit project ontworpen werden om de wijk zo een onderscheidend karakter te geven.

Het geheel wordt naar de bouwplaats vervoerd en daar geplaatst. Niemer: “Dankzij deze aanpak kunnen we snel en efficiënt werken en hebben de bewoners minimale overlast. In totaal gaan we zo 168 woningen van een nieuw, groot balkon voorzien.”

Hi-Con is exposant op Renovatie 2019. Ook deelnemen? Onze adviseurs Jeanneke Bolscher en Rein Bosma zijn bereikbaar via beurs@54events.nl en 0294-745070.

Ga terug

Copyright © 54 Events BV