Betaalbaar renoveren: inzichten vanuit de AZEB methode

Dag: woensdag 15 mei 2019
Tijd: 12.30 - 14.00 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Betaalbaar (bijna) energieneutraal renoveren lukt alleen met een integrale en multidisciplinaire aanpak, zowel in de organisatie van de bouwketen als projectmatig. Het Europese project Affordable Zero Energy Buildings heeft een gestructureerde methode ontwikkeld om deze betaalbaarheid stap-voor-stap te realiseren. In deze presentatie krijgt u:

  • Een overzicht van de belangrijkste middelen om in uw energieneutrale projecten de kosten te reduceren en de klanttevredenheid te verhogen.
  • Inzicht in de mogelijkheden om woonlasten neutraal te renoveren
  • Praktijkvoorbeelden van de toepassing hiervan

Sprekers

Mevrouw drs. Joyce van den Hoek Ostende, directeur, Kennisintituut KERN
Joyce van den Hoek Ostende is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige en 12 jaar werkzaam in de brede bouwsector, bij opdrachtgevers en opdrachtnemers. Specialismen zijn procesregie, integraal werken, duurzaam bouwen, asset management en systems engineering. Joyce leidt het Europese project Affordable Zero Energy Buildings, waar met 8 partners uit 6 landen een methodologie is ontwikkeld voor betaalbaar energieneutraal bouwen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als procesbegeleider in verschillende projecten, zoals bij de ontwikkeling van ecowijk De Kiem in Arnhem. Tot slot geeft zij veel trainingen over integraal werken in bouw, beheer en onderhoud.

Mevrouw S. (Saskia) de Jong, b2b marketeer, DeJong&Verder bv
Zo lang ze werkt is Saskia betrokken bij marketing en communicatie over bouwen en wonen. Ze werkte bij een paar grote bouwbedrijven en is sinds 1995 zelfstandig adviseur. Saskia werkt vaak voor kennisintensieve organisaties. Hoe je kennis en visie vertaalt, mensen bereikt en bindt, is uitgangspunt van menig project. De afgelopen jaren komt er in haar werk steeds meer focus op energiezuinig (ver)bouwen en verduurzaming.

Mevrouw C. (Clarence) Rose, Expert for zero energy building, Passive House technology and Construction reformer at Azimut Bouwbureau

Heer H. (Harrie) Beermink, Groener bouwen/DNA in de bouw
Harrie Beernink is energieadviseur en adviseert ondernemingen, onderwijs, overheden bij de keuze toekomstbestendig te handelen waarbij milieubewust werken centraal staat. Hij maakt hierbij gebruik van kennis en ontwikkelingen in Nederland maar vooral Duitsland waar hij al 15 jaar woont. Harrie heeft een groot en internationaal netwerk om ook grotere opgaven en projecten succesvol te begeleiden. Harrie is energie adviseur en milieuadviseur en heeft een specialisatie in de bebouwde omgeving. Concepten zoals NZEB, NOM, Passiefbouwen zijn dagelijks werk.

 

*Wijzigingen onder voorbehoud

Copyright © 54 Events BV