Toekomstbestendig renoveren

Dag: Vrijdag 25 mei 2018
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Woningen worden gedurende hun levensduur verschillende malen gerenoveerd. Dit kunnen we elke keer zien als een nieuwe opgave, maar beter is het om te komen tot een toekomstbestendige wijze van renoveren. De huidige situatie is er één van renoveren voor dit moment. Veel van de renovaties zijn nog zeer arbeidsintensief en gebeuren op de bouwplaats zelf. Dit resulteert in oplossingen waarmee de woning op korte termijn weer voldoet aan de gestelde eisen. Maar de eisen zullen in de toekomst blijven veranderen. Steeds weer zullen onze woningen moeten worden aangepast. De vraag is hoe we kunnen komen tot oplossingen die toekomstige renovaties niet in de weg staan, tot toekomstbestendige oplossingen die in een groot deel van de voorraad toepasbaar zijn.

  • Wat is toekomstbestendig?
  • Waar moeten we rekening mee houden?
  • Hoe scoren renovatieconcepten?

Spreker

Dr.ir. H. (Henk) Brinksma, Onderzoeker Lectoraat Vernieuwend Vastgoedbeheer, Hogeschool Utrecht
Dr.ir. Henk Brinksma is geboren op 13 juli 1965 in Utrecht. Als zoon van een aannemer studeerde hij bouwkunde op de MTS en HTS in Utrecht en architectuur aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daar studeerde hij in 1993 af op een herbestemmingsplan voor de Cereol fabriek in Utrecht.

Geboren en opgegroeid in de wijk Wittevrouwen (gebouwd in de jaren 80 van de 19eeuw) in Utrecht heeft hij ervaren dat renovaties kunnen leiden tot het opbloeien van een wijk. Als hogeschooldocent Bouwkunde op de Hogeschool Utrecht, bij het lectoraat Vernieuwend Vastgoedbeheer en de NRP academie is hij nauw betrokken bij renovatieonderwijs. Verder is hij sinds 2002 werkzaam als vakredacteur van de reeks Jellema Hogere Bouwkunde. Ontwikkelingen op renovatiegebied hebben hem altijd geïnteresseerd. Hij startte in 2012 zijn onderzoek naar renovatieconcepten omdat hij wil bijdragen aan het toekomstbestendiger maken van de Nederlandse woningvoorraad.

Powered by:

 

Copyright © 54 Events BV