Renoveren en Circulariteit

Dag: vrijdag 25 mei 2018
Tijd: 15.00 - 16.30 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

Dit seminar neemt u mee in de wereld van de circulaire renovatie. Circulaire renovatie biedt een beter alternatief voor slopen en nieuwbouw. Er gaan door hergebruik, maar ook door innovatie immers veel minder grondstoffen verloren. Sprekers zijn Alex Verkuijlen, directeur Oogstbedrijf bij New Horizon Urban Mining, commercieel directeur Mark van Breukelen van Stiho en aannemer William van de Pol van Biltz. Zij delen ieder vanuit hun eigen perspectief als Urban Miner, retailer, opdrachtgever en uitvoerder hun ervaringen met het hergebruik van grondstoffen uit de bebouwde omgeving bij renovatie.

Sprekers

Heer A. (Alex) Verkuijlen, directeur Oogstbedrijf, New Horizon Urban Mining
Alex beschikt over 20 jaar ervaring in de sector. Hij was lange tijd actief als adviseur en projectmanager bij de grotere ingenieursbureaus in ons land. De laatste jaren versterkte hij als bedrijfsleider het team van een middelgroot asbestsanerings- en sloopbedrijf. In het voorbije jaar werkte Alex al samen met New Horizon aan diverse projecten in de rol van onderaannemer. De fundamenteel andere aanpak sprak hem aan. Nu het familiebedrijf waarin hij actief was werd verkocht was de overstap logisch en snel gerealiseerd. Een ‘natuurlijk’ moment om zijn kennis in te zetten in de transitie naar een meer circulaire economie.

Heer M. (Mark) van Breukelen, commercieel directeur, Stiho
Mark is met zijn commerciële achtergrond altijd actief op zoek naar nieuwe kansen in de markt. Geïnspireerd door actuele thema’s zoals Innovatie en Circulariteit is hij gaan kijken naar de mogelijkheden voor het aanbieden van circulaire materialen. Met name binnen de renovatie en kleinschalige onderhoud is dit uitermate geschikt. De eerste successen hiervan zijn inmiddels een feit; deelvervanging van kozijnhout en het op voorraad hebben van divers circulair hout en bouwmaterialen. De volgende stap is om een aansluiting te creëren binnen de gehele keten.

Heer W. (William) van de Pol, Commercieel directeur & innovator@Biltz
William is naast commercieel directeur & innovator bij Biltz, ook Senior adviseur commercie & communicatie bij Archisupport.

Dit seminar wordt georganiseerd is samenwerking met:

Copyright © 54 Events BV