EU-project AZEB: Meer waarde voor minder geld

Dag: woensdag 23 mei 2018
Tijd: 13.00 - 13:50 uur
Locatie: Renovatie Arena

Opzet programma

In het project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings) werken acht partijen uit zes EU-landen aan de methodologie die alle bouwdisciplines voor energieneutraal bouwen integreert, van ontwerpfase tot en met oplevering. De presentatie door het Nederlandse AZEB-projectteam licht het project toe en schetst de contouren van de methodologie.

Vanuit Nederland is vereniging DNA in de bouw projectpartner. De presentatie licht het project toe en schetst de contouren van de methodologie. Aansluitend gaat DNA-voorzitter Carl-peter Goossen (Bouwnext) in op de aanstaande grote omwenteling: alles wordt BENG. Dat noodzaakt een compleet andere kijk op bouwen. We keken altijd naar investeringen, nu gaat het om investeringen + exploitatie. Carl-peter rekent voor: een integrale aanpak door minder bedrijven bespaart minimaal de helft aan investeringen. AZEB onderzoekt de optimalisatie van die aanpak, voor nieuwbouw én renovatie. Dat is nieuw voor Nederland.

Spreker

heer C.P. (Carl-peter) Goossen, directeur & ontwerpmanager, Bouwnext, voorzitter DNA in de bouw
Carl-peter Goossen is directeur van BouwNext, adviesbureau op het gebied van integraal ontwerpen. Hij is tevens initiator en voorzitter van DNA in de bouw, vereniging van mkb-ondernemingen in de duurzame bouw en installatietechniek. Carl-peter zoekt altijd naar de meest geschikte oplossingen voor huisvesting. Creativiteit op alle vlakken loopt als een rode draad door zijn werk: financieel, materialen, duurzaamheid, sociaal, energie en architectuur. Voordat hij startte met BouwNext zette hij als co-architect de meest conceptuele ideeën om in reële oplossingen waarin het idee zo puur mogelijk tot uiting kwam. Inmiddels is hij met zijn bureau bezig duurzaamheid vanuit een breed perspectief groot uit te rollen. Woonlastenneutraal renoveren, passiefhuis, Active house, scrum en nog veel meer neemt hij mee in de realisaties.

Het Nederlandse AZEB-team bestaat uit Joyce van den Hoek Ostende, Saskia de Jong, Nelleke Nelis, Clarence Rose, Harrie Beernink en Hans Zwiep

Copyright © 54 Events BV